pirmdiena, 2014. gada 16. jūnijs

SME TEAM ESTI TRIP 2013 [V] Rakvere


Esam atpakaļ RAKVERĒ! Liepāja esot pilsēta, kur piedzimst vējš - Rakvere - pilsēta, kur dzimst cīsiņi.

Bet škiet.... kā tā arī nevienu cīsiņu nenogaršojām...
Tagad sēžot dzīvoklī Latvijā un atceroties ceļojumu... Arvien biežāk uzdodu jautājumu: "Kāpēc tik maz dzirdēts par cilvēku ceļojumiem uz/pa Igauniju?" Grieķijas, Turcijas, Šramelšreihas un vēl nez kas, bet Igaunija??? Kur Igaunija??? Tepat mums blakus atrodas ļoti aizraujoša un interesanta valsts. Daba ir līdzīga, laikapstakļi ir līdzīgi, laikam tāpēc vairums cilvēku ceļo uz citurienēm. "ĒĒĒĒĒ kas tur Igaunija ko redzēt! Tāda pat Latvija jau vien būs!" NOP! Katrai pilsētai mums bij tikai kāda 1/2 diena laika, lai to apskatītu un šajā 1/2 dienā mēs atradām TIK daudz interesantu lietu... Piemēram Rakveres pils drupas. ĀSOM! LV vecās drupas /pilis varētu iedalīt 3 daļās:
- nenormāli dārgās / atrestaurētās viesnīcas
- pamestie grausti, kur dzīvo bomži.
- iekonservētās akmeņu čupas.
Rakverē vecās drupas tiek ierīkotas tā, lai restaurētu tā laika iedzīvi- piemēram pilī dzīvo kazas, zosis, zaķi, cūkas. Var droši staigāt pa lielāko daļu "ēkas" un visu apčamdīt. Var izspēlēties ar zobeniem, izšaudīties ar lokiem un visādi citādi jautri pavadīt laiku.


Pēc izņemšanās pa pili, sākam domāt par došanos tālāk. Kāpēc, gan ne ar vilcienu? Aizminam līdz pieturai - vilciens jau sen kā aizgajis. Nākamais tikai rīt no rīta. Tad ceļam kaut kur tuvumā un rīt no rīta vilcienā un "aidā!" tālāk. Tikai, kur celt telti? Pabraucam tādu gabalu talāk un tādas dīvainas pļavas nomalē stutējam augšā naktsmājas. Un kad jau esam gandrīz iemiguši - dzirdam tādu jokainu troksni. It kā motora skaņas, bet no kurienes tā nāk? Pēc kāda laika troksnis pārlaižas pāri mūsu teltij un piezemējas "pļavā". Izrādās esam uzcēluši telti lidlaukā :D :D :D




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru