piektdiena, 2011. gada 29. jūlijs

Far Cry 2


Ammm... iepriekš vēl neesu rakstījis spēļu aprakstus, bet ja jau es esmu sācis aprakstīt un "analizēt" citu cilvēku radītas lietas, tad kāpēc gan ne.

Pirms vairākiem gadiem izgāju Far Cry pirmo daļu. Jau ar pirmajiem kadriem spēle iepatikās spilktās grafikas un detalizētības dēļ - pat ne visai ņiprs kompis varēja pavilkt. Neilgi pēc tam sāku interesēties vai spēlei nav vēl kāda daļa. Nesen pairetbajā atradu otro daļu / novilku / uzinstalēju / izgāju.
Uzreizi varu uzrakstīt, ka stōrija ziņā šai daļai nav nekāda sakara ar pirmo daļu - drusku tā žēl, bet nu PO. Šinī daļā spēlētājam ir jāiejūtas algotņa lomā, kurš ir nosūtīts uz kādu no Āfrikas valstīm, kur vietējās organizācijas savā starpā karo. Tu saslimsti ar malāriju un nonāc zāļu atkarībā. Lai spēle nebūtu tik vienmuļa, ka ir visu laiku jāpilda vienādas slepkavnieciskas misijas, tev laiku pa laikam, lai iegūtu zāles, būs jāpilda vienādas kurjera misijas. Tas gan bij tā jocīgi, ka varonim ir pastāvīgi jāuzņem zēļu deva, bet ne pārtikas deva... dienām ilgi tu vari skraidīt pa Āfrikas tuksnešiem un džungļiem bez pārtikas - īsts Čaks Noris. Bet vismaz tie džungļi ir kvalitatīvi sataisīti... BET... Arī tie pēc kāda laika apnīk... Jo misijas uzdevumu saņem vienā kartes stūrī, bet mērķis kurš jānogalina ir otrā un lai uz turieni nokļūtu ir kādas 10 minūtes jābrauc ar auto / 2ās minūtēs jānovāc mērķis un jākratās atkal pēc nākamās misijas....
Ieroči. Tie šeit ir jāiegādājas par dimantiem, kurus var saņemt par misiju pildīšanu un arī atrast kartē kaut kur mētājamies. Un ieroči ir diezgan daudz - vinčesteri, snaiperu bliežamie, raķešmetēji, pistoles, automāri... Vēl kas uzreiz iekrita acī bija tas ka spēlē nav mērķēšanas krustiņa. Mērķēšana notiek ar peles labo taustiņu / ar skatu caur tēmekli. Ā - ugunsmetējs. Vēl ir ugunsmetējs, kuru nopirku, bet tā arī nesapratu, kā lietot - kaut kā neizdevās piešķilt uguni. Vēl, kas drusku kaitināja, bet reizē likās diezgan normāli bija tas, ka līdzi var paņemt tikai dažus ieročus no visa lielā klāsta. It kā jau normāli - vienkārši nepierasti. Vēl kā plusu varu pieminēt, ka ieroči, kurus paņem no ļaundariem mēdz ieļīlēties un pat uzsprāgt!!! Tāpēc labāk lietot vaikalā pirktos - tie ir uzticamāki. Lai gan lielais ieroču klāst ir diezgan vilinošs, jau ap spēles vidu izanalizējās 3 mani mīļākie iroči: M-79 grenade launcher - spridzināšanai,  AS50 Sniper rifel galināšanai no attāluma un M-249 SAW tuvcīņai un iznīcības sēšanai.
     

 Kopumā ņemot spēle izceļas ar ĻOTI iespaidīgu / detalizētu grafiku un reālistiskiem elementiem, kā ugunsgrēks. Ja tiek uzspridzināta kāda mašīna vai kā citādi tiek izraisīts ugunsgrēks tad tas var izplatīties diezgan ātri un par nodedzināt tuvējos kokus - skats diezgan iespaidīgs. Bet tā kā tik daudz laika ticis veltīts grafikai, tad novārtā palikušas citas lietas... Diezgan ātri apnīk skraidīt pa tuksnesi pildot diezgan identiskas misijas - vienmēr kāds ir jānogalina. Un tas apnīk diezgan ātri... Arī pie mūzikas variācijām varēja vairāk piedomāt - it kā mašīnās, nometnēs un ēkās ir radio, bet mūzika nekāda neskan. Fonā kaut kāda iet bet tas arī vis. GTA III šķiet šis bij viskrutāk izdomāts, ka tu vari spēles laikā radio palaist dziesmas no sava kompja.
Iespējams, ka tāpēc arī šīs spēles spēlētāji iedalās divās striktās kategorijās - patīk un nepatīk. Patikt viņa var diezgan viegli vizuālās kvalitātes dēļ, bet kopumā ņemot spēle ir diezgan garlaicīga - nošauj visu, kas kustās un būsi spēli izgājis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru