piektdiena, 2011. gada 29. jūlijs

Almost Famous (2000)


Vēlviens muzikāls, komediāls, absurdisks, romantisks sajaukums. Cameron Crowe veidota filma par mūzikas žurnālista dzīvi un piedzīvojumiem rakstot un vācot infu par rokenrola mūziķiem. Nereti jau šādu žurnālistu dzīvesveids ir līdzīgs pašiem rokstāriem, bet kas notiek ja žurnālists ir 15it gadīgs čalis???
 
Sižets: 15it gadīgs džeks raksta vietējai skolas avīzei publikācijas par rokenrola grupām. Žurnāls "Rolling Stone", nezinot cik čalim gadu, viņu uzaicina veidot rakstu par kādu grupa, kura dodas tūrē. Pārējo uzzināsiet, ja noskatīsieties šo fantastisko filmu.

Plusi un mīnusi: šoreiz sākšu ar mīnusiem - tā īsti nesapratu, kāpēc māte čali apčakarēja par viņa īsto vecumu un kāpēc "Rolling Stone" nenoskaidroja neko par čali pirms viņu uzaicināja veidot rakstu. Bet nu lai jau paliek - tas tieši veidoja filmas būtību. Grupa, kura grib radīt mūziku mūzikas dēļ un kurai riebjas komercialitāte un žurnālisti savādāk nepieņemtu "enemy" savā pulkā, ja viņš nebūtu tik jauns un nevainīgs. Tur jau bija visa tā sāls, kā jauns, nevainīgs puisis redz rokgrupas dzīvi ar savu pieredzi un skatījumu. Dzīve autobusā, kur nekas nav svarīgs - vis ir ātrs un maznozīmīgs. Dzīve ir skaista un apreibinoša, bet tad ir jāatgriežas mājās... Un salīdzinājumā ar iepriekš piedzīvoto, tā ir lēna... pelēka... vienmuļa... un absurdiska.
Šķiet pati labākā vieta, bija lidmašīnas avārija un nākamās tūres nosaukums.
Viena no labākajām rokenrola filmām un viens no skaistāk izstāstītajiem mīlas stāstiem...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru