svētdiena, 2017. gada 17. decembris

Kas ir https://coinmarketcap.com ????

Bitkoin, bitkoin, bitkoin.... 5000, 7000, 10 000, 14 000, 17 000!!!! Vai man pirkt BTC??? Vai cena ies vēl uz augšu???? Tie ir jautājumi, kurus uzdod ikkatrs, kurš grib kaut drusku nopelnīt. Bet vai jūs zinājāt, ka bez BTC vēl pastāv vesela čupa kripto valūtu, kuras tu vari iegādāties, lietot un ar kurām tu vari nopelnīt??? Un vai zināji, ka pavisam tādu ir valūtu ir pāri tūkstotim??? Iepazīstieties https://coinmarketcap.com/.


Ko tad šeit var redzēt??? Šī ir pavisam vienkārša mājas lapa, kur var apskatīt, ja ne visas, tad noteikti lielāko daļu kripto valūtu un dažādus blokķēžu projektus. To cenas, cenu izmaiņas un dažnedažādas diagrammas. Neesmu mega ūber finanšu speciālists un nepārzinu finanšu terminoloģiju. Skaidroju, kā pats to saprotu. Ja kkur kļūdos vai jūs varat piedāvāt labāku skaidrojumu - lūdzu. Es, tikai priecāšos.
Sāksim no paša sākuma:
1. Kripto valūtu skaits. Šobrīd [17.12.2017] to pavisam ir 1360. WOW! Tad kāpēc "visi" runā par BTC??? Atbilde: tāpēc, ka visi runā par BTC. Un no tiem 1360, 920 ir "valūtas" un 439 ir dažādi blakus projekti. [Iespējams, ka smagi kļūdos - šo sadaļu neesmu tik īpaši pētījis].

2. Tirgi. 7538. Pavisam ir 1360 dažādi blokķēžu projekti. Pirmkārt kkur viņi ir jānopērk, jāapmaina pret FIAT valūtu. Un šobrīd ir daudz dažādu firmu, kuras tev šo prieku piedāvā. Otrkārt, ir iespēja savstarpēji tirgoties ar šīm kripto valūtām. Un šo prieku arī labprāt piedāvā daudz un dažādu firmu. Pie tirgiem vēl atgriezīsimies, kad tuvāk apskatīsim kādu konkrētu valūtu.

3. Tirgus apjoms. Šis cipars parāda visu blokķēžu projektu kopējo vērtību. Šobrīd tā ir 508 407 975 611 ero. Tā rupji uzmetot, tas ir 508 MILJARDI EURO.

4. Naudas apjoms, kurš tiek apgrozīts kripto valūtās pēdējo 24 stundu laikā / un proporcionālais sadalījums starp BTC un pārējām naudiņām, uz doto brīdi ir 27 602 949 496 euro. Arī šo varat tā rupji piemest: 27,6 MILJARDI eiro, pēdējo 24 stundu laikā. Latvijas valsts konsolidētā budžeta izdevumi tiek plānoti 8.367 miljardi ero. TĀTAD PĒDĒJO 24 STUNDU LAIKĀ KRIPTO VALŪTĀS TIEK APGROZĪTI 3 REIZES VAIRĀK LĪDZEKĻU, NEKĀ LATVIJAS VALSTS PLĀNO IZDOT GADA LAIKĀ.
Un no tiem 27.6 MILJARDIEM euro, 55.8% apgrozās tieši BTC.

5. Reklāma.

6. Kārtas numurs. Šinī lapā ir dažādas iespējas sagrupēt naudiņas: pēc alfabēta, cenas utt.

7. Iespēja sagrupēt naudiņas pēc vārda / alfabēta.

8. Iespēja apskatīt tikai kripto valūtas.

9. Iespēja apskatīt tikai blokķēžu blakus projektus.

10. Iespēja sagrupēt naudiņas pēc tirgus apjoma. Šī ir viena no svarīgākajām informācijām, tāpēc mājas lapā pēc noklusējuma naudiņas tiek sagrupētas pēc šī rādītāja.

11. Iespēja sagrupēt naudiņas pēc cenas.

12. Iespēja sagrupēt naudiņas pēc pēdējo 24 stundu apjoma.

13. Iespēja sagrupēt naudiņas pēc publikai pieejamā / apritē esošā naudiņu apjoma.

14. Iespēja sagrupēt naudiņas pēc cenas procentuālās izmaiņas pēdējo 24 stundu laikā. Personīgi mana mīļākā un interesantākā iespēja.

15.  Cenu izmaiņu grafisks atspoguļojums pēdējo 7 dienu laikā.

16. Nākāmās 100 naudiņas. Vienā kollonā tiek attēlotas / apskatītas 100 naudiņas. Šī ir iespēja pārslēgties uz nākamām 100.

17. Iespēja apskatīt VISAS naudiņas. Ja izvēlaties šo opciju, tad tiek parādīts arī cenu procentuālās izmaiņas pēdās stundas, 24 stundu vai pēdējo 7 dienu periodā.

18. Meklētājs. šeit ir iespējams sameklēt sev vēlamo naudiņu / projektu. Iesaku ierakstīt meklētājā Putin, Trump, Dubai, Pot vai ko nu sirds vēlas.

19. Iespēja mainīt cenu atspoguļojumu atkarībā no sev izvēlētās valūtas.

20. Šeit iespējams iegūt sīkāku info par konkrētām naudiņām un tirgiem. Kur cik daudz kkas tika pirkts un pārdots, Lielākos "ieguvējus un zaudētājus" [cenu izmaiņu ziņā]. Kā arī šeit ir iespējams iegūt depresiju un iedzīt sevi izmisumā jo ir iespējams apskatīt konkrētās mājas lapas "ekrānšāviņus" no par katru gada mēnesi, kopš 2013 gada aprīļa. To var izdarīt zem TOOLS / HISTORICAL SNAPSHOTS. Bet tie nav parasti JPG faili. Tā ir tā pati mājas lapa, tikai viss [cenas, kārtas nummurs, tirgus apjoms] tiek attēlots, kā tas bija jūsu izvēlētajā datumā. Visa mājas lapa darbojas tāpat, kā agrāk tikai cenas [un viss parējais] tiek attēlots atbilstoši laikam. Tā kā, ja vēlaties neskaitāmas reizes uzdot sev jautājumu "Kur es tad biju?", vai sabojāt sev noskaņojumu uz visu atlikušo nedēļu, tad droši izmantojiet šo sadaļu - ir diezgan jautri / depresīvi :D.



Šis ir tāds neliels ieskats kripto pasaulē un konkrētajā lapā. Nākamreiz turpināsim šīs lapas izpēti. Cerams, ka esmu kaut nedaudz pavēris plašāku jūsu redzes loku un cerams, ka tagad BTC nav vienīgais blokķēžu projekts par kuru būsiet dzirdējis.

Jautājumi / komentāri apakšā. Labprāt vēlētos uzzināt jūsu viedokli un jautājumus.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru