otrdiena, 2013. gada 15. janvāris

Ieskats LIMBO DEMO versijā.


Jau kādu laiku atpakaļ, sāku internetā pamanīt dažādas atsauces uz spēli LIMBO. Piemēram deviantART vien ir pilns ar visādiem artworkiem. Sāku interesēties, kas tas ir un mājaslapā atradu, ka var lejuplādēt DEMO versiju. Nolēmu izmēģināt un izveidot nelielu apskatu.
Spēle nepārprotami atšķiras no pārējām šī brīža populārajām spēlēm, kuras vairāk ir balstītas uz grafisku pievilcību nekā spēles sižetu. Interesanti, ka spēle sākas bez jebkāda priekšvārda - "tu" vienkārši pamosties melnbaltā mežā un sāc spēlēt. Un kontroles arī nav ļoti daudz - bultiņas virzībai divu dimensiju plaknē un Ctrl taustiņš "action" darbībai. Sākumā liekas, ka spēle nebūs diez ko aizraujoša, jo, ko gan var izdarīt ar 5 taustiņiem? Bet vēlāk pierādījās, ka ar to pietiek. Kaut vai tai pašā Hitman'ā, ko spēlēju, ar pusi klaviatūras taustiņiem spēles laikā var veikt dažādas darbības. LIMBO piemēram ar 5 taustiņiem var uzveikt MILZU zirnekli. Un tā ka darbības ir ierobežotas tad ir jāsāk domāt, kā kaut ko var izdarīt. Jāievēro dažādi sīkumi, jo šādā askētiskā pasaulē, nav lieku sīkumu. Domāju arī tāpēc man šī spēle iepatikās, jo tajā brīdī, kad tu sāc domāt, ko un kā izdarīt, tad tu vairāk sāc identificēties ar spēles varoni. Citās spēlēs, kur tev vienkārši jāskrien un jāgalina visu, ko tu ieraugi, domāšana nav diez ko iesaistīta. Un līdz ar to emocionālā sasaiste ar galveno tēlu nav tik liela.




Īsumā rakstot - spēli paspēlēt [kaut vai DEMO] ir vērts tās atšķirīgā stila dēļ. Man patika. Ja gribat nedaudz "attiet" no mūsdienu krāsainā, sacukurotā meinstrīma, tad šī ir īstā spēle.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru