svētdiena, 2012. gada 8. jūlijs

Latvija - I love it. Melturi, Cēsis.


Pirms nākamā [pirmā nopietnā] izbrauciena vēlējos noglabāt savas atmiņas par iepriekšējiem izbraucieniem, kamēr tas vēl nav izdzisušas. Tāpēc centīšos īsumā aprakstī pēdējos piedzīvojumus.



Pirms pāris mēnešiem Delfi piedāvāja saviem aktīvākajiem aculieciniekiem iespēju izmantot Skandi motors dāvāto Hjundai iX 35. Ieplānoju ka auto varētu paņemt kaut kad jūnijā. Gribējās jau uz Jāņiem, bet netiku no darba. Tad nu sev ierezervēju auto no 11-16 datumam, bet atvaļinājumu varēju dabūt tikai no 9-14. FUCK! Bet nu neko. Pirmās divas atvaļinājuma dienas izmantojām ceļošanai ar velo. Ap pusdienlaiku izdomājam aizbraukt līdz Cēsīm. Fiksi sameklējam Bookingā viesnīcu - izrādījās, ka tuvākais brīvais viesu namiņš bija Melturos. Kādi 9-10 km no cēsīm, bet mēs tak esam uz veļukiem - nieks vien būs. Vēl fiksāk sakrāmējām mantas un devāmies ceļā - plāns bija kādu gabaliņu nomīties un tad no Vangažiem braukt ar vilcienu. Diemžēl pusdienas ievilkās un vilciens aizgāja garam gar pašu deguna galu. Nu neko minām tālāk - līdz Siguldai. Tur neliela atpūta un sēdāmies vilcienā lai dotos uz mistiskajiem Melturiem. Vilciens apstājās meža vidū, grūti aprakstamā vietā un pa skaļruni sieviete smalki paziņoja, ka esam Melturos. Nu labi - kāpjam ārā. Tagad atrodamies pilnīgi nepazīstama vietā. Visapkārt Latvijas valsts meži un kaut kur šeit mēs esam norezervējuši viesu namu ar akmens dinozauriem - NAIS. Noorientējāmies pēc kartes un devāmies kaut kāda virzienā. Pēc kādu 10 minūšu miniena pa grants ceļu, aiz kokiem pamanījām mājas jumtu - tas bija mūsu viesu namiņs ar 3galvainu monstru pie iebrauktuves.
                                           

Viesnīciņa diezgan pieklājīga - otrā stāvā "biljards", šautras, liela konfereņču zāle, pagalmā vieta čilošanai - vēl tikai trūka baseins un būtu 5 zvaigznes. Dabūjām istabiņu bēniņu stāvā - NAIS. Bet duša gan kopējā koridora galā :( Bet ta kā bijām vienīgie visā stāvā, tad PO. Vakaru veltījām atpūtai - redzēt jau tāpat apkārtnē nebij ko. Nu jā - dinozaurus:






 Nākamā rītā piecēlāmies un devāmies uz Cēsīm. Daudzi saka, ka Cēsis ir skaistakā pilsēta Latvijā. Daudzi saka, ka ta vis nav - pieņemu, ka šie ir cilvēki, kuri nav bijuši Cēsīs. Pilsēta ir brīnumjauka un tā vien gaidu, kad varēšu tur atkal paciemoties - nebūtu slikti dabūt darbu tanī galā, lai varētu tā kārtīgi izbaudīt pilsētu. Bildes no Cēsīm gan nav un domāju, ka ar mobilo uzņemtas bildes nespēj atspoguļot pat 1/100 daļu no reālās situācijas. Visu otro dienu notusējam pa Cēsīm - pasēdējam pilsētas centralajā parkā pie gulbjiem, aizbraucām līdz karjerām - ūdens gan bija auksts un nenopeldējāmies, satikām Gintu. Pils drupas apskatījām gan tikai no ārpuses - iekšpusi atstājām uz nākamo reizi. Vakarā saulē apdeguši sēdāmies @pasažieru vilciens un devamies atpakaļ uz Rīgu, lai paņemtu no Delfiem mašīnu un dotos nakamājā ceļojumā. Par to gan pēc kāda laika.
















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru