ceturtdiena, 2013. gada 5. septembris

Esti trip 2013 [I]


Ir 2012 gads. Atrodamies netālu no LV - LT robežas. Esam tikko atgriezušies Latvijā no Lietuvas ceļojuma. Pēdējās naktis neesam dabūjuši kārtīgi izgulēties - esam pārguruši. Sazvanam Liepājas Mārtiņu un sarunājam naktsmājas. Pēc pāris stundām jau esam "atguvušies" - nomazgājušies, silti satinušies, dzeram siltas tējas. Pēdējās pāris naktis pavadījām slapjumā un aukstumā, bet ja man tajā brīdī jautātu: "Kādi jums plāni uz 2013 gadu?" es droši teiktu "ESTI".
Mūsdienas. 2013. gads 8. jūlijs. Pulksten 6:20 atiet vilciens uz Valgu - ērtākais veids, kā tikt līdz Latvijas robežai. Kārtīgi paguļam, drusku uzēdam, drusku pasmejamies un jau esam sasnieguši Valgu.


"WELCOME TO ESTONIA" Vēstī uzraksts vietējā informācijas / tūrisma centra logā. Informācijas ievākšanas ziņā, šim ceļojumam esam gatavojušies ļoti minimāli. Nu labi - kartes mums ir. Bet tas ir arī vis. Sadabūjam ceļvedi - konspektveidīgu 2006. gada grāmatiņu pēc kuras mēs vadīsimies 2 turpmākās nedēļas un dodamies ceļā. Bet uz kurieni braukt? Ko apskatīt? No ceļa malās stāvošajām ceļazīmēm uztveram tikai pilsētu nosaukumus. Cerēsim, ka ar to pietiks. Vadīsimies pēc sajūtām.
Tāds aptuvenais plāns pirmajai dienai bija sasniegt Tartu. Papētot karti, izvēlamies nebraukt pa bezdvēselisko tukšo lielceļu, bet iegresties kalnainajā Otepāā.


Vieta ir brīnumjauka un bagāta ar senu sporta kultūras vēsturi. Satiekam daudzus slēpotājus, kuri braukājas ar "skrituļslēpēm" [tā tos priekšmetus sauc?]. Sameklējam kartē, kur tuvumā atrodas kāds ūdens rezervuārs un dodamies turp. BRĀKŠ - BLADĀC! Vēl pat neesmu atskatījies, bet saprotu, ka tikko nolūza mana velo bagāžnieks - FUCK! Pirmā diena. Nu kāpēc jau tam bija jānotiek jau pirmajā dienā? Zināju, ka bagāžnieki ir tādas diezgan zemas kvalitātes un šādam rezultātam jau biju gatavs, BET JAU PIRMAJĀ DIENĀ?

Atstājam bagāžnieku vietējā atkritumu urnā un dodamies ūdens virzienā. Sasnieguši mērķi, paveras brīnumjauks skats - igauņi peldas. YES! Bijām jau drusku nobijušies, ka varētu sanākt, kā pagājušogad Lietuvā. Atveldzējamies ezeriņa ūdenī un dodamies turpat pakalniņā ieturēt vēlās pusdienas.
Esam nominuši apmēram pusi no šodien plānotā attāluma. Dodamies tālāk. Pēc pāris stundām esam sasnieguši Pangodi ezeru. Nospriežam, ka šī varētu būt laba vieta, kur pārlaist nakti: tuvumā ir ūdens, kur nopeldēties, ir tualetes, apkārt ir citas teltis - tātad vieta ir "droša". Ātri atrodam vietu, kur apmesties un saulei rietot vērojam nosalušos igauņu bērnus nākam ārā no ezera.
Otrā diena. Šķiet esam pamodušies ātrāk par citiem. Operatīvi novācam mūsu telti un dodamies uz Tartu. Skaista, koša pilsēta, kuras apskatei vajadzētu atsevišķu ceļojumu.
 Vadoties pēc ceļvežiem izskrienam cauri galvenajiem apskates objektiem, cauri lielākajam lielveikalam un dodamies uz šīsdienas nosprausto mērķi - AHHAA centru.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru